NOW, YOU CAN MAKE AN IMPACT AS OUR GUEST WORKING SIDE-BY-SIDE WITH THE RICE LOVE GIVING TEAM! PLUS, SEE INDIA!
Travel the world, Give Back!
March 10 to 17
March 27 to April 3
April 10 to 17
April 27 to May 3
Anything after May is treated summer for us in India and can get very hot. If you are used to heat then here are the following dates
May 10 to 17
June 10 to 17
June 23 to July 3
You will begin your adventure with a brief orientation on the amazing opportunity ahead of you the evening before in Hyderabad, India. The next morning you will leave the hustle of Hyderabad, making a 3-hour drive out to a peaceful village. Shortly you arrive in the village, you will walk door-to-door meeting humble families that live on very few dollars per day. Your guide will interview these families and interpret the local language so that you can write down their responses, which will be uploaded as Stories on our website. The following day, you will help take photos of the families and distribute 25 kg bags of rice to each family. You’ll be back in Hyderabad by 5pm.
Transportation, accommodations, and meals are all included. You should wear closed toed shoes and comfortable clothes. The experience includes a free Rice Love polo shirt and a hat that you will wear during the giving. This will be an experience that you will never forget. Read this first-hand experience.The rice giving experience is followed by a 3-day Amazing India Tour with Melissa tours & travels (www.melissatravels.in) .
You will receive a tour of some of the most iconic sites in India: Jaipur, Agra, and Delhi - known as the Golden Triangle. Prepare your heart for an amazing experience!
- 5-Day Adventure
DAY 0 - ORIENTATION
DAY 1 - JAIPUR
8:00AM Elephant sanctuary
1:00PM Block printing tour + shop
2:30PM City Palace5:00PM Dinner
6:00PM Drive to Agra (4 hr)
10:00PM Check into hotel
DAY 2 - AGRA
8:30AM Taj Mahal
1:00PM Agra Fort
6:00PM Drive to Delhi (3 hr)
9:00PM Airport - Flight to Hyderabad
DAY 3 - SURVEYING FAMILIES IN NEED
7:30AM Drive to the village (3 hr)
10:30AM Introductions to hosts and giving team
11:00AM Surveying (2 hr)1:00PM Lunch (1 hr)
2:00PM Surveying families (2 hr)
4:00PM Drive to bungalow (30 min) and check-in
DAY 4 - RICE GIVING
7:30AM Drive to village (30 min)
8:00AM Giving (4hr)
12:00PM Say goodbye
1:00PM Lunch + rice farming experience (1.5 hr)
2:30PM Drive back to Hyderabad (2.5 hr)
7:00PM Flight to Delhi
9:00PM Check into hotel
DAY 5- DELHI
8:00AM Mahatma Gandhi's Tomb
10:00AM Rickshaw ride through market
1:00PM Drop off at hotel or airport
What costs are included?
5 nights hotel
5 breakfasts, 5 lunches, 5 dinners
Snacks and drinks throughout the day
The rice you will be helping to give
1 RL Volunteer Shirt + 1 RL Cap
All transportation from arrival at HYD International Airport to departure at Delhi International Airport (includes vans and airfare within India).
What costs are NOT included?